CURSUS GLAS BEWERKEN: BEGINNERS & GEVORDERDEN

Keuze uit: Glasfusion, Glas-in-lood, Sandcasting & Beadmaking

GLASWEKEN : Twee dagen in de maand is de studio open voor cursisten van 10 – 14 uur. (Zie de agenda voor de beschikbare data.)

Er zijn maximaal 6 cursisten per lesdag, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt en de ruimte heeft om prettig te werken. Beginners en gevorderden staan samen aan 1 tafel. De ervaring leert dat zo’n gemengde groep qua niveau en technieken inspireert en leidt tot nieuwe plannen en creaties!

Hoe werkt het?

-Je schaft een urenkaart aan (per lesdag van 4 uur te gebruiken):

         16 uur (vier lesdagen)        : 280 euro (17,50 /uur)

         32 uur (acht lesdagen)       : 480 euro (15,00 /uur)

          4 uur (losse lesdag)           :   80 euro (20,00 /uur)

          Prive-les (data in overleg) :   65 euro / uur

-Je reserveert van te voren je plek voor de dag naar jouw keuze (zodat je verzekerd bent van jouw werkplek).

-Je maakt een werkstuk in de techniek naar jouw keuze. Je kunt voor een beginnerswerkstuk uitgaan van 4 lesdagen van 4 uur. Materiaalkosten zullen voor een begin werkstuk, afhankelijk van je ontwerp en het formaat, neer kunnen komen op:

         - glas-in-lood 50x50 cm +/- 90 euro

         - glas fusion (versmelten) 40 x 40, incl. 2 ovenstoken +/- 130 euro

         - sandcasting (in de oven) 3 werkstukken, incl 1 ovenstook +/- 90 euro

         - beadmaking incl. fournituren voor ketting +/- 90 euro

Locatie: Bloemendaal

Inschrijven: stuur je aanmelding o.v.v. naam, adres, telefoonnummer en techniek waarin je wilt werken naar reina@isitra.nl of bel 06-21 875 807

De technieken:

GLASFUSION: versmelten van glas in het platte vlak om het vervolgens (indien gewenst) in een mal te vormen tot bijvoorbeeld een schaal. We werken met het mooie en kleurrijke Bulls Eye glas. Het werkstuk wordt na de les afgebakken en kan na afkoeling worden opgehaald. (De ovenstook neemt namelijk 24 uur tijd in beslag.)

GLAS-IN-LOOD: het oer-oude ambacht, spelen met prachtige kleuren glas en zetten in lood. Het werkstuk kan na het afkitten meteen mee naar huis genomen worden.

SANDCASTING: het prepareren van een mal in zand (bijvoorbeeld naar een afbeelding in klei, maar ook heel leuk met afdrukken van bestaande objecten of schelpen et cetera) om vervolgens de mal te laden met vergruisd glas. De mal wordt in de oven afgebakken (er wordt dus niet gegoten met vloeibaar glas). Met deze vorm maak je beelden met een vlakke achterkant en een 'grove' voorzijde. Na de ovenstook kan het glas op een nieuwe lesdag worden afgewerkt met koud-glas-technieken als schuren, polijsten en graveren met de hand en/of machinaal.

BEADMAKING: voor wie wil spelen met glas in de open vlam. Kralen smelten naar eigen inzicht, in jouw kleuren en motieven. De kralen kunnen na het afkoelen (enkele uren) tot een mooi sieraad worden verwerkt. Verslavend leuk!

Zin om aan de slag te gaan?!: Je kunt je inschrijven per email. Vermeld alsjeblieft je naam, adres, telefoonnummer en de discipline die je verkiest. Je krijgt een bevestigingse-mail en ik neem contact met je op om e.e.a te overleggen. Heb je nog vragen? Mail of bel me dan even... Tot ziens! Reina 06-21875807