Oud, niet broos. Kwetsbaar, niet zwak. Open, zonder opdringerig te zijn. Hij is een bijzonder man, deze kunstenaar. Kinderboeken, tv-series, cd’s vol liedjes. Hij heeft het allemaal gemaakt en gedeeld met de wereld. Mijn eigen dochter heeft er jaren van genoten. Nu zitten we samen op zijn bank.

Een huis vol tekeningen, schilderijen en beelden. Stuk voor stuk objecten die hij met liefde heeft uitgezocht. Een verzamelaar van dingen die hem raken. Dat is hij.

Daar zit ik dan. Met het sieraad dat ik op zijn verzoek voor zijn dochter maakte. De neiging om nogal onzeker te zijn bij aflevering, heb ik maar bij de voordeur achter me gelaten. Omdat ik de boodschap voor de draagster, die ik bij het maken van het sieraad ontving, goed ter harte heb genomen. "Misschien is wat jij weet en bent voor jou heel gewoon. Voor een ander kan het een bron van inspiratie zijn. Deel vrijelijk en zie hoe de ander groeit. En hoe je daardoor zelf groeit."

Vol verwachting kijkt hij me aan. Ik draag de volledige tekst, die ik intuïtief voor haar schreef bij het sieraad, aan hem voor. Zijn ogen vullen zich met tranen. ‘Ken je haar?’ vraagt hij een beetje verward. ‘Heb ik je toch over haar verteld? Ben je soms helderziend?!’

Ja, ik ben ‘helderziend’. Hoewel in mijn optiek, heel gewoon. Mijn vermogen tot voelen is gewoon groot. Ik voel haar ziel en ik maak daarbij een symbolisch sieraad dat het mooiste in haar inspireert naar buiten te komen. Het is een heel intiem en mooi proces. In dit voor mij zo voelbare contact te ontwerpen, te smeden en te schrijven. Het voelt alsof ik haar ken als het sieraad ontstaat in een gevoel van immense liefde.

Het afleveren is dan altijd weer spannend. Is het zoals ik het ervaren heb? Herkent de ontvanger zich in het verhaal, de symboliek? Staat hij of zij open voor al die inzichten en liefde en goede intentie die bij het sieraad horen?

Als ik uitgesproken ben, staat hij op, zijn armen wijd gespreid. Ik neem zijn stevige knuffel dankbaar in ontvangst. Het hoort erbij. Weer zo’n heerlijk moment van connectie, pure vreugde, liefde en dankbaarheid. Even de schoonheid van het leven delen. Pure inspiratie. Ik vind het iedere keer weer bijzonder.

Hij heeft er een object van betekenis bij. Dat hij met liefde aan zijn dochter gaat geven. Ik stel me voor hoe heerlijk het zal zijn voor haar dit cadeau van hem te ontvangen. Geladen met zoveel liefde en goede intentie.

Ik ben weer een mooie ervaring rijker. Wat heb ik toch een mooi werk en wat is het elke keer weer bijzonder te ervaren hoe mensen zich gezien voelen en in hun kracht gezet. Gedeeld en weer een stukje gegroeid. Dankbaar!

 

 

 

Reageer op dit bericht